Fysisk velvære

Treningsfilmer

I denne delen presenterer vi en rekke treningsfilmer som kan hjelpe deg med å innføre fysiske øvelser i hverdagen.

Øvelsene er utviklet av Jacob Uth, fysioterapeut og doktor i filosofi, som har spesialisert seg innen trening for menn med prostatakreft.

I filmene demonstreres øvelsene av to menn, som begge har blitt diagnostisert med prostatakreft. Den ene er i 50-årsalderen, mens den andre er i 80-årsalderen. Ingen av dem er veltrente idrettsutøvere, så filmene viser hvordan øvelsene fungerer når de utføres av vanlige menn med prostatakreft.

Treningsfilmene er delt inn i to grupper:

  1. Øvelser som du kan gjøre hjemme eller hvor som helst, uten tilgang til treningsutstyr.
  2. Øvelser beregnet på et treningsrom eller annet sted, der det er standard treningsutstyr.

Treningsprogrammet på dette nettstedet regnes som et generelt treningsprogram for å opprettholde eller gjenvinne fysisk funksjon for menn diagnostisert med prostatakreft. Hvis du har gjennomgått en operasjon, som radikal prostatektomi (fjerning av prostata), er det svært viktig at du følger instruksjonene fra legen din angående fysisk aktivitet før du starter et treningsprogram. Vanligvis betyr dette at du bør unngå aktiviteter som motstandsøvelser, løping og hopping i minst 8 uker etter operasjonen.

Øvelser å gjøre hjemme

Her finner du treningsfilmer med øvelser som du kan gjøre hjemme uten tilgang til treningsapparater.

Filmer for treningslokale

Øvelsene som vises i filmene i denne delen er laget for å bli gjort i et treningsrom eller et annet sted der du har tilgang til...